11 juli, 2024

112 nya studentlägenheter

Aktuellt

112 nya studentlägenheter på Folkungavallen

Stångåstaden fortsätter att möta den höga efterfrågan på studentbostäder i Linköping med 112 nya lägenheter på Folkungavallen. Bygget är en del av företagets långsiktiga strategi att stödja stadens studenter. De nya studentlägenheterna, som byggs av det lokala företaget Åhlin & Ekeroth, kommer att placeras längs Hamngatan, nära parkeringshuset Neptunus. Projektet omfattar 98 ettor och 14 tvåor, med målet att de ska vara färdiga till höstterminen 2026.

Vikten av att erbjuda studentbostäder i Linköping kan inte underskattas. Tidigare i år påbörjade Stångåstaden även bygget av 187 studentlägenheter på Flamman. Reglerna har ändrats för att även doktorander ska kunna söka studentbostad.

– Vi vill att fler ska stanna i Linköping även efter de studerat klart.  Om man är doktorand är man en del av universitetsvärlden, och vi tycker att det är rimligt att kunna erbjuda boende för dem också, säger Leif Bronsén (M), Styrelseledamot AB Stångåstaden.

Den nya byggnaden kommer att uppfylla kraven för miljöbyggnad silver och utrustas med solceller på taket. På den översta våningen kommer det att finnas en gemensamhetslokal med ett studierum och en terrass.

– Vi är glada att kunna erbjuda fler studentbostäder i centrala Linköping. Det är viktigt för oss att stödja både studenter och doktorander, så att de kan bo bekvämt och fokusera på sina studier. Det här projektet visar vårt engagemang för stadens utveckling och för att skapa en attraktiv boendemiljö för framtida generationer, säger Leif Bronsén (M), styrelseledamot i AB Stångåstaden.

Ett stenkast bort bygger Stångåstaden även 75 vanliga bostäder med planerad inflyttning försommaren 2025.